Парламентарната група  на ДПС внесе закон за контрол за прилагане

...
Парламентарната група  на ДПС внесе закон за контрол за прилагане
Коментари Харесай

ДПС внесе закон за забрана на износа на петролни продукти с произход от Русия

Парламентарната група  на Движение за права и свободи внесе закон за надзор за използване на дерогацията за закупуването, вноса или прехвърлянето на недопечен петрол и нефтопродукти с генезис от Русия. Това съобщи  лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Със законопроекта се не разрешава износа на недопечен петрол и нефтопродукти от бургаската рафинерия " Лукоойл Нефтохим ", които са обект на дерогация.

На брифинг в Народното събрание Мустафа Карадайъ изясни, че още по време на съвещание на парламентарната комисия по енергетиката от Движение за права и свободи са декларирали, че ще внесат законопроект по използването на европейския правилник.

 Въпреки това в избрани медии се появили изявления, в които се твърдяло, че Движение за права и свободи поддържа износа на нефтени артикули, за които работил европейския правилник за дерогация коментира Карадайъ.

В претекстовете към законопроекта, импортиран от ДПС се споделя още, че се предлага и режим на облагане по Данък добавена стойност и акцизи, с цел да се подсигурява внасянето в бюджета на дължимите вноски в къс период, което да разреши финансирането на обезщетения за високите цени на горивата. Предвидени са административно-наказателни разпореждания за недеклариране и невнасяне в период на дължимите вноски. 

Според Движение за права и свободи приемането на закона ще обезпечи надзор върху използването на дерогацията и гаранция за приемане на доходи в бюджета, които да се употребяват за компенсацията на българските жители поради по-високите цени на петрола.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР